Байерн за пореден път показа, че се намира в превъзходна форма точно в най-подходящия момент. В мач от 31-вия кръг на Бундеслигата, баварците победиха Хановер с внушителното 7:0 и продължават уверено да гледат към титлата.

Футболистите на Луис ван Гаал си правеха, каквото искат по терена през всичките 90 минути на мача и дори можеше да вкарат още голове. Хеттрик реализира Ариен Робен, а с по два гола се отличиха Ивица Олич и Томас Мюлер.

Голеадата започна в 22-та минута, когато точен бе Диего Контенто. След половин час игра и Ариен Робен записа дежурното си попадение за 2:0. В края на първата част пък Томас Мюлер направи преднината класическа.

През второто полувреме тримата вкараха в същата последователност. В рамките на две минути в 49-та и 50-та Олич и Робен направиха 5:0, а Мюлер в 62-та реализира шестия гол в мача. В добавеното време на мача холандската суперзвезда Робен оформи своя хеттрик, а с това и крайното 7:0.

В класирането баварците се завърнаха на първото място с 63 точки, на две пред конкурента за шампионската титла Шалке. До края на първенството остават три кръга, като мачовете на Байерн изглеждат сравнително лесни. Тежкото поражение утежни максимално ситуацията за Хановер, тъй като в края головата разлика може да бъде от голямо значение за бившия отбор на Чавдар Янков. Хановер е на 17-та предпоследна позиция с 27 точки, на една зад Нюрнберг, Бохум и Фрайбург.

Баварците пък вече мислят за сряда, когато на „Алианц Арена” посрещат Олимпик Лион в първи полуфинален мач в Шампионската лига.