Европейският клубен шампион Байерн Мюнхен тъгува за легендарния си треньор Пал Чернай, който почина в неделя на 80-годишна възраст след дълга и тежка болест. Клубът информира за това на официалната си страница.

Чернай бе част от баварците между 1978 и 1983 година. Първо той бе асистент на тогавашния треньор Гюла Лорант, а след това го наследи на поста. Под ръководството на унгареца Байерн спечели Бундеслигата през 1980 и 1981 година, както и Купата на Германия през 1982. В същата година отборът достигна и до финал за КЕШ, където загуби с 0:1 от Астън Вила.

„Целият ФК Байерн изразява дълбоки съболезнования на близките и приятелите на Чернай и винаги ще помни паметта му“, се пише в изявлението на клуба.

След като напусна Байерн, Чернай обиколки целия свят като треньор в Гърция, Португалия, Германия, Турция, Швейцария, Унгария, а бе и селекционер на Северна Корея.

От 1995 година Чернай се наслаждаваше на пенсията си, живееше в Будапеща и се радваше на живота. „В общи линии се грижа за себе си, ходя на пауна, на термални бани. И естествено гледам футбол. Не на стадиона, но през уикенда по телевизията. Англия, Италия и Бундеслигата“, разказваше унгарецът.