Байерн Мюнхен спечели първият си трофей през този сезон. Баварският гранд триумфира с Купата на Германия, след като на финала победи Борусия Дортмунд с 2:1. Редовното време завърши 1:1, но баварците отново успяха да триумфират в продълженията.

В герой за тима на Отмар Хитцфелд за пореден път се превърна Лука Тони, който вкара и двата гола за своя тим. Първо в 11-тата минута италианецът откри резултата, а в 103-тата донесе победата. Младен Петрич вкара мача в продължения с гол в последната минута на редовното време.

Двубоят започна вихрено за символичните гости от Байерн, които още в 11-тата минута поведоха в резултата. В прегръдките на своите съотборници бе обичайният заподозрян Лука Тони. Ван Бомел намери с диагонален пас Франк Рибери, който премина през Рукавина и подаде по земята към Тони. Голаджията засече топката и без проблеми вкара за 1:0.

Баварският гранд не можа да повтори представянето си от преди седмица, когато в мач за първенството победиха същия съперник с 5:0, като до 25-тата минута водеха с 4:0.

На „Олимпиащадион” в Берлин обаче момчетата на Отмар Хитцфелд не можаха да вкарат нов гол до края на полувремето. Вместо това Флориан Кринге и Антонио Рукавина накараха Оливер Кан да показва майсторски умения.

Втората част започна с предимство на Байерн. В рамките на 3 минути, между 51-вата и 54-тата Миро Клозе на два пъти бе близо до втори гол за своя тим.

В първия случай след удар с глава топката мина на сантиметри от страничния стълб на вратата. При второто положение пък ударът на Клозе с глава бе избит от Блазчиковски от самата голлиния.

В 66-тата минута Кринге излезе сам срещу Кан, но стражът отново се намеси добре.

Постепенно Борусия засили натиска си пред вратата на Байерн и създаде още опасни положения. При една от тях в Бласчиковски падна в наказателното поле, но реферът Кнут Кирхер му даде жълт картон за симулация.

Във втората минута от даденото от Кирхер продължение обаче Младен Петрич успя да вкара мача в продължения. Деде центрира от корнер и след разбъркване в наказателното поле топката стигна до Петрич, който от самата гол линия я добута във вратата.

Така се стигна до продължения, в които Байерн отново, както в срещата с Хетафе, успя да триумфира.

Отново в герой за четирикратния носител на КЕШ се превърна Лука Тони, който с втория си гол в мача донесе купата за своя тим.

Скъпоценното попадение падна в 103-тата минута, когато влезлият като резерва Подолски проби отляво и пусна прострелно към Тони. Италианецът чукна леко топката, която влезе за втори път в мрежата на Циглер.

5 минути по-късно старши треньорът на Борусия Томас Дол получи пореден удар в продълженията. Якуб Бласчиковски фаулира грубо Кристиан Лел и заслужено получи втори жълт картон, като по този начин остави своите съотборници с човек по-малко.

До края на продължението баварците спокойно задържаха топката и не позволиха на Дортмунд да застраши вратата на Кан.

Така Байерн започна успешно своя поход към требъл. Тимът води с 10 точки в първенството, а в турнира за Купата на УЕФА се класира за 1/2-финал, където ще се изправи срещу руския шампион Зенит.