Феноменалното представяне на Байерн Мюнхен от началото на сезона и отличното включване на новите флангови попълнения Дъглас Коста и Кингсли Коман накараха феновете на баварците за първи път от доста години да забравят липсата на често контузените си звезди Ариен Робен и Франк Рибери.

Съперниците на баварците обаче имат всички поводи да бъдат още по-притеснени, тъй като дуото "Робери" се завръща в игра.

За Ариен Робен имаше възможност да се включи още в дербито с Борусия Дортмунд, но в Байерн решиха все пак да не рискуват. Холандецът обаче вече е напълно възстановен, а от началото на седмицата ще тренира с топка. Така след паузата за националните отбори се очаква Робен вече да бъде напълно готов за игра и може да вземе участие в следващия двубой на тима - на 17 октомври в Бремен срещу Вердер.

По-неясна бе ситуацията с Франк Рибери, но от лагера на немския колос зарадваха с новината, че французинът също е близо до завръщането си.

"Надявам се, че след паузата за международни мачове, Франк ще може да започне да тренира", заяви Пеп Гуардиола. Карл-Хайнц Румениге пък допълни, че Рибери вече провежда бегови занимания.