Българските футболисти Станислав Ангелов и Димитър Рангелов и техните съотборници от Енерги Котбус претърпяха тежка загуба в мач от 7-мия кръг в Бундеслигата.

Тимът от Лаузитц загуби с 0:4 от гранда Байерн Мюнхен на неговия „Алиац Арена”. И двамата българи играха цели 90 минути. Димитър Рангелов игра по лявото крило на нападението, а Станислав Ангелов започна като десен бек и имаше нелеката задача да се справя с набезите на Франк Рибери.

Първият гол в срещата падна чак в 59-тата минута и бе дело на Мирослав Клозе, който се възползва от пас на Франк Рибери.

Само 3 минути по-късно Мартин Демикелис покачи на 2:0, а след още пет Лука Тони направи резултата класически с 5-тия си гол за сезона.

В 75-тата минута Миро Клозе вкара 4-тия гол в срещата. Той се възползва вкара с прецизен удар с десния крак след пас на дебютиралия в Бундеслигата Тони Кроос.

Минута преди края на срещата Клозе направи резила на Енерги пълен с 3-тия си гол в мача. Отново талантливият Тони Кроос центрира отдясно, а Клозе вкара с глава 8-мия си гол за сезона.

Димитър Рангелов бе един от най-активните играчи за Енерги като на няколко пъти проби опасно, а в края на мача негов удар мина близо до вратата на Кан.

С победата Байерн продължава убедително да стои на 1-вото място в Бундеслигата. Енерги е на другия полюс и заема последна позиция с едва 2 точки от 7 срещи.

Хановер победи Арминия Билефелд като гост с 2:0, но българският национал Чавдар Янков остана на скамейката.

Други резултати от Германия:

Щутгарт – Бохум 1:0

Нюрнберг – Леверкузен 1:2

Франкфурт – Карлсруе 0:1