Немският колос Байерн Мюнхен продължава да мачка всичко, което се изправи на пътя му. В дербито на 22-рия кръг в Бундеслигата баварците победиха с 3:1 Борусия Дортмунд на своя „Алианц Арена” и по този начин продължиха невероятната си серия от 12 поредни победи.

Успехът приближи Байерн още повече до върха в първенството, въпреки че и Байер Леверкузен спечели мача си срещу Волфсбург. След победата с два гола Байерн остава втори, като вече разликата между баварците и „аспирините” е само един допуснат гол в повече от страна на Рибери и компания. Борусия пък записа трета поредна загуба и остана на пето място с 36 точки.

Гостите от Дортмунд изненадващо започнаха мача по-силно и закономерно стигнаха до гол още в 5-та минута, дело на Мохамед Зидан, който се възползва от грешка на Даниел ван Буйтен.

Марк ван Бомел изравни за Байерн в 21-та минута, когато от корнер получи топката отдясно на границата на наказателното поле, от където стреля през купа от играчи на Борусия. Топката срещна крак на противников играч и излъга вратаря Циглер, който не можа да се намеси добре. До края на полувремето баварците бяха по-активни, но до нов гол не се стигна.

Това обаче стана 5 минути след подновяването на играта след комбинация между дуета Робери. Томас Мюлер изведе хитро отдясно Франк Рибери, който мушна топката между краката на Суботич и подаде за Ариен Робен, който отблизо без проблеми вкара за 2:1.

В 65-та минута Марио Гомес реши изхода на срещата след самостоятелен пробив. Той се пребори за топката с Невен Суботич, нахлу отляво на наказателното поле и майсторски стреля покрай тялото на Циглер в далечния ъгъл за крайното 3:1.

До края баварците спокойно доиграха мача с мисъл за предстоящия сблъсък в Шампионската лига срещу Фиорентина.