Наставникът на Байерн Хосеп Гуардиола обеща, че баварците ще стават още по-силни занапред. Баварците газят през тази кампания, но това не е достатъчно за Пеп.

Те са на малка крачка от шампионската титла и се очаква да я спечелят още в сряда. За 26 мача колосът от Мюнхен има 24 победи и само два равни.

"В началото на сезона не започнахме добре и не се представихме на нивото си. Само в  определени моменти показвахме качествата си.

Сега обаче сме по-силни и вярвам, че има още на къде да се развиваме. Байерн ще става още по-силен. Пред нас стои възможността да се развиваме и се радвам, че разполагам с подходящите играчи за това", сподели Гуардиола.

Бившият наставник на Барселона разкри какво иска да промени в играта на тима си и обяви коя надпревара му е приоритет.

"Искам да работим повече върху темпото на игра. Няма как през цялото време да поддържаме високи обороти в някой мач. Затова трябва да владеем по-добре смяната на темпото.

Колкото до трофеите, за мен Бундеслигата е най-важна. Спечелването ѝ означава, че всяка седмица си бил на ниво. Трябва постоянно да си по-добър от съперниците си.

Ако си завоювал сребърната салатиера, значи си се представил на ниво и си направим един добър сезон", заяви още Гуардиола.