Новият шампион на Германия ще се казва Байерн Мюнхен. Това стана ясно след изиграването на мачовете от предпоследния кръг на първенството, в които Байерн победи Бохум с 3:1, а конкурентът за титлата Шалке загуби у дома с 0:2 от Вердер.

Така кръг преди края баварците имат 3 точки пред своя противник, но и много по-добра голова разлика, която прави задачата на Шалке невъзможна, тъй като в последния кръг ще се нуждаят от победа с двуцифрен резултат…

Байерн изигра поредният си превъзходен мач, в който без много усилия стигна безпроблемно до победата. Този път в герой се превърна младият Томас Мюлер, който реализира хеттрик. Фукс пък оформи крайното 3:1 в края на мача с добро изпълнение от пряк свободен удар.

В Гелзенкирхен, след равностойно първо полувреме, Вердер подари титлата на Байерн с отлична игра след почивката, която доведе до два гола на Месут Йозил и Уго Алмейда. С успеха си пък Вердер направи много голяма крачка към спечелването на третото място, с което ще си осигури и участие в квалификациите на Шампионската лига.

Това стана, след като конкурентите за бронза Байер Леверкузен и Борусия Дортмунд завършиха наравно 1:1 в мачовете си съответно с Херта и Волфсбург. За Дортмунд в 72-та минута в игра се появи Димитър Рангелов, който влезе на мястото на Патрик Овомойела и помогна на своя отбор да стигне поне до равенството. Вердер е с 60 точки, докато Леверкузен има 58, а Дортмунд 57.




Ето и всички резултати от 33-тия кръг в Бундеслигата:

Байерн – Бохум 3:1

Дортмунд – Волфсбург 1:1

Майнц – Хофенхайм 1:2

Хамбургер – Нюрнберг 4:0

Хановер – Мьонхенгладбах 6:1

Кьолн – Фрайбург 2:2

Леверкузен – Херта 1:1

Шалке – Вердер Бремен 0:2

Щутгарт – Майнц 2:2