Байерн Мюнхен се наложи с 4:2 над Фрайбург в първата среща от 10-я кръг на Бундеслигата, и двата състава се изравниха в подреждането с по 15 точки, като „баварците” все пак са на по-предна позиция – седма.

Байерн показа, че наистина навлиза във форма, и няма поражение вече в пети пореден мач и постепенно възвръща места в класирането. Фрайбург пък не успя да стори много на „Алианц Арина” и вкара само едно попадение, като второ бе автогол на Едсон Браафхайд.

Мартин Демикелис откри резултата в 40-та минута, като засече с глава центриране на Даниел Пранич от корнер. Отново Пранич намери отлично Марио Гомес в 61-та минута, за да покачи той на 2:0 и да успокои домакините. Това обаче трая само три минути, преди Щефан Райсингер да намали на 2:1, след като с глава прати топката зад Бут.

Логиката все пак възтържествува, и Байерн отново дръпна, когато Анатолий Тимошчук реализира третия гол в 73-та минута, пак с асистенция на Даниел Пранич. Тони Кроос заби и четвърто попадение в 80-та минута, с което сложи точка на всякаква интрига.

Браайфхайд намери собствената си врата в 87-та минута, за да оформи крайното 4:2 в петъчната вечер.