По уникално драматичен начин Байерн Мюнхен успя да се класира за 1/2-финалите на турнира за Купата на Германия. На връх 108-годишнината си баварският гранд победи градския си съперник Мюнхен 1860 с гол от несъществуващ дузпа в 122-рата минута на двубоя.

В редовното време двубоят завърши 0:0. Байерн бе по-активният отбор на терена, но така и не съумя да отбележи. За сметка на това пък Лука Тони бе изгонен за втори жълт картон в 84-тата минута и остави съотборниците си с човек по-малко в продълженията.

Равенството от играчи все пак се възстанови в 111-тата минута, когато Бени Шварц получи малко пресилен втори жълт картон и също пое към душовете преждевременно.

20-кратният шампион на Германия се втурна в атаки и натискът им донесе ценното попадение в 122-рата минута.

Пагенбург фаулира Мирослав Клозе, но извън наказателното поле. Въпреки това обаче съдията Гагелман отсъди 11-метров удар, който предизвика бурни протести сред играчите на 1860.

Зад топката застана Франк Рибери, който хладнокръвно вкара във вратата на Хофман. Драмата обаче продължи – Гагелман нареди на Рибери да пребие дузпата, тъй като е имало футболисти в наказателното поле. Френският ас на баварците все пак вкара и втория път и прати своя тим на 1/2-финалите, където вече чакат Борусия Дортмунд, Карл Цайс Йена и Волфсбург.