Колосът на немския футбол Байерн се спаси от резил срещу предпоследния в Бундеслигата Фрайбург с два късни гола на Ариен Робен. Двубоят на „Алианц Арена” завърши 2:1 за баварците, които губеха с 0:1 до 76-та минута.

Отборът на Луис ван Гаал, който трябваше да се лиши от услугите на основни футболисти като Рибери, Гомес, Швайнщайгер и Демикелис, изигра кошмарни първи 45 минути, в които не направи нищо запомнящо се.

Гостите от своя страна играха с голямо самочувствие и заслужено стигнаха до гол на Седрик Макиади в 31-та минута след отлична комбинация и изстрел от границата на наказателното поле, който срещна напречната греда и влезе във вратата на Бут.

Втората част започна по същия начин, по който завърши първата. Постепенно обаче силите на Фрайбург свършиха и след 60-та минута Байерн трайно се настани в полето на своя съперник.

След куп пропуски, баварците закономерно стигнаха до два гола, макар че и двата паднаха от статични положения. В 76-та минута Робен реализира от пряк свободен удар от около 20 метра, който не остави шансове на стража на гостите.

В 83-та минута баварците получиха право да изпълнят дузпа, която бе реализирана отново от холандеца.

Със спечелените три точки Байерн се върна на първото място в класирането с актив от 56, с 2 пред втория Шалке. Фрайбург остава на предпоследното 17-о място с 20 точки.