Отборът на Байерн направи изненадваща грешна стъпка при домакинството си на Волфсбург в първи мач от 6-ия кръг на Първа Бундеслига. Тимът на Карло Анчелоти пропиля аванс от два чисти гола, за да стигне само до равенството 2:2. Така „баварците“ пропуснаха прекрасен шанс да оглавят временното класиране и в същото време предоставиха отлична възможност на големия конкурент Борусия Дортмунд да дръпне с три точки на върха. Това ще се случи, ако „жълто-черните“ спечелят двубоя си срещу съименниците от Мьонхенгладбах утре.

Двубоят започна с очаквано териториално предимство за домакините, което обаче бе материализирано в 33-ата минута. Роберт Левандовски получи неудобна топка в наказателното поле с гръб към вратата, но въпреки това успя да овладее и да предизвика нарушение срещу себе си.

Нападателят бе съборен в пеналта, а главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби самият Левандовски и не сгреши – 1:0 за Байерн.

До почивката домакините съумяха да отбележат ново попадение, но не и без доза късмет. Ариен Робен получи в центъра на терена, напредна добре и след като не бе пресрещнат от противников футболист стреля силно. Топката рикошира щастливо в крака на неговия съотборник Рафиня, залъга вратаря на Волфсбург и влетя в мрежата за 2:0.

Помислили, че всичко в мача е решено, домакините видимо намалиха темпото през втората част, а това им коства трите точки в мача. Максимилиан Арнолд получи изненадващ подарък от вратаря на Байерн Свен Улрайх в 56-ата минута. При един пряк свободен удар от над 30 метра, стражът на домакините реши да се прави на герой и да избие топовния изстрел на Арнолд с една ръка. Разбира се, Улрайх не успя и вместо да отрази топката, тя се отклони в мрежата.

Седем минути преди края на редовното време дойде и развръзката в мача. След атака отдясно топката бе центрирана в наказателното поле, къде централната двойка бранители на Байерн действа изключително наивно и остави Даниел Дидави абсолютно непокрит. Халфът стреля с глава, пращайки топката в десния страничен стълб, след което тя се отклони и мина зад гърба на Улрайх.