Колосът на немския футбол Байерн Мюнхен бе много близо до поредната си издънка, но в крайна сметка успя да победи Айнтрахт Франкфурт с 2:1 с късен гол на Даниел ван Буйтен.

На „Алианц Арена” баварците бяха пълни господари на терена, но в отсъствието на Франк Рибери и Ариен Робен отново показаха, че са безидейни пред вратата на противника.

През първото полувреме Лука Тони направи два фрапантни пропуска, а освен това нацели греда с хубав шут.

В 59-та минута невъзстановеният Ариен Робен влезе в игра на мястото на неубедителния Мирослав Клозе, но само 2 минути по-късно сензационно Айнтрахт откри резултата чрез Алекс Майер, възползвал се от чудесно центриране на Патрик Охс.

Домакините се хвърлиха още по-настървено в атака и това доведе до изравнителен гол в 69-та минута, дело на Ариен Робен. Томас Мюлер центрира в наказателното поле, Марио Гомес спечели въздушния дуел с вратаря Ока Николов и поднесе топката към Робен, който без проблеми вкара в опразнената врата.

Победното попадение за баварците падна чак в 88-та минута. Филип Лам центрира отляво към Томас Мюлер, който с глава отклони към далечната греда, от където Даниел ван Буйтен също с глава донесе трите точки за своя отбор.

Щутгарт продължава ужасяващото си представяне от началото на сезона, след като загуби с 0:1 гостуването си на Хановер след гол на Дидие Я Конан в 30-та минута. След поредното поражение се очаква старши треньорът на „швабите” Маркус Бабел да бъде уволнен.

Хофенхайм бе безмилостен и победи Нюрнберг с 3:0 след голове на Айхнер (34’), Ибишевич (38’) и Зукулини (64’).

Майнц също направи класически резултат като домакин на Фрайбург. Точни за победителите бяха Иваншиц (24’) и Хоогланд на два пъти (50’ и 85’).

В последния мач от съботната програма в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах и Кьолн завършиха при нулево равенство.

Всички мачове в Бундеслигата:

Байерн – Айнтрахт Франкфурт 2:1

Хановер – Щутгарт 1:0

Хофенхайм – Нюрнберг 3:0

Майнц – Фрайбург 3:0

Мьонхенгладбах – Кьолн 0:0

От петък: Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд 1:1

В неделя:

Шалке – Хамбургер

Бохум – Вердер

Херта - Волфсбург