Байерн победи с минималното 1:0 гостуващия аутсайдер в Бундеслигата Кьолн.

„Козлите” се държаха изненадващо прилично срещу шампионите, чието надмощие обаче в крайна сметка бе реализирано от Роберт Левандовски в 60-ата минута.

Победата на баварците ги затвърди в челото на класирането с 38 точки, с девет повече пред втория, като това вече е Шалке.

Шалке - Аугсбург 3:2

източник: БГНЕС

„Миньорите” от Гелзенкирхен се намърдаха на второта позиция, след като се възползваха от ремито във вторник на РБ Лайпциг във Волфсбург /1:1/, и победаха, макар и много трудно, гостуващия Аугсбург с 3:2.

Ди Санто и Бургщалер дадоха привидно добър аванс на Шалке с головете си съответно в края на първото и началото на второто полувреме. Но Аугсбург реагира и изравни с попаденията на Кауби в 64-ата и Грегорич от дузпа в 79-ата минута.

Нова дузпа, само че в полза на Шалке, върна усмивките по лицата ан домакините, защото  Калиджури успя да я реализира и да донесе трите точки за Шалке – 3:2.

Леверкузен спечели минимално с 1:0 срещу гостуващия Вердер с попадението на Аларио в 11-ата минута и е четвърти с 27 точки, на една след третия РБ Лайпциг.

В последния мач в сряда вечер Херта се наложи над гостуващия Хановер с 3:1, като за столичани дрва гола преди почивката вкара Калу. След нея гостите намалиха чрез  Бебу, а Торунарига вкара третия за Херта.