Байерн Мюнхен проявява интерес към 17-годишния футболист на Енерги Котбус Мартин Кобилански. Това разкри неговият баща и също бивш играч на Енерги Анджей Кобилански пред полски вестник: „Доколкото знам, Байерн се интересува от моя син. В момента е рано за детайли, но има нещо“.

Бащата разкри още, че е имал срещи с боса на баварците Карл-Хайнц Румениге, както и със спортния директор на Германския футболен съюз Матиас Замер.

Полякът дори вече е измислил и схема за трансфера: Продажба на сина му и незабавно отдаване под наем обратно в тима от Котбус.

В Енерги, където твърд титуляр е Димитър Рангелов, Кобилански играе предимно за втория отбор, а при загубата с 1:4 от Санкт Паули през уикенда за първи път бе в групата за двубоя.

Роденият в Берлин футболист има и още една дилема пред себе си – за кой национален отбор да играе. За последно Кобилански игра за юношеския Бундестим, но преди това има участие и с фланелката на Полша.

„Билд“ пък разкри, че освен към Кобилански, Байерн проявява интерес и към неговия съотборник Лео Битенкурт, който също е на 17 години.