Българските фенове на Байерн Мюнхен вече официално са част от голямото семейство на баварския гранд.

Българският фенклуб на привържениците на един от най-титулованите европейски отбори бе официално одобрен от немска страна и вече с гордост може да бъде наричан официален фенклуб на Байерн. Името на организацията е „Байерн – България”.

Фенклубът има над 50 членове, а всички привърженици на четирикратния носител на КЕШ са добре дошли.

Фенклубът ще има за цел да популяризира Байерн и немския футбол в България. Председателят Хаго Бабикян пък си е поставил редица цели, които е решен да осъществи:

„През по-голямата част от живота си съм познавал много малко фенове на Байерн и всяко ново запознанство ми е носило и продължава да ми носи щастие. Обичам Байерн и ми беше много мъчно, че отбор от такава величина и с такива традиции няма фенклуб в България. Отначало бяхме трима, днес сме около 50 човека в страната. Фенклубът се образуваше бавно и постепенно и тепърва има много работа, която да свършим”.

„Целите са много, но като за начало трябва фенклубът ни да бъде узаконен и в рамките на нашата страна, за да можем да развиваме дейност. Ще има най-различни мероприятия, вече започнахме със събирания и приятелски мачове с други фенклубове. Тепърва ще се преговаря със спонсори, за да се популяризира организацията”, допълни щастливият председател.

Екипът на Гонг честити щастливото събитие на феновете на Байерн, а част от нашия колектив ще стиска палци за много трофеи през този сезон.