Байерн Мюнхен почти сигурно се класира за следващия кръг от надпреварата за Купата на УЕФА след като победи с 5:0 Андерлехт като гост.

В голмайстори за немския гранд в днешната осминафинална среща се превърнаха Алтинтоп, Тони, Подолски, Клозе и Рибери.

Домакините обаче трябваше да играят малко повече от едно полувреме с човек по-малко, тъй като в 44-та минута Василевски напусна терена заради втори жълт картон.

Мачът започна отлично за гостите, които успяха да открият резултата след малко по-малко от десет минути игра. В 9-та минута Хамит Алтинтоп с прекрасен удар от 27 метра прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Даниел Житка.

След червения картон на Василевски, падна и второто попадение за Байерн. В първата минута на даденото от съдията продължение Лука Тони вкара седмото си попадение в УЕФА от началото на кампанията. С асистенция за втория гол за немците се отличи Филип Лам.

Втората част също започна добре за Байерн. В 57-та минута Лукас Подолски направи преднината за своя тим класическа. Това бе и пето попадение за него в турнира.

Влезлият като резерва Мирослав Клозе оправда доверието на Отмар Хитцфелд и също записа името си сред голмайсторите тази вечер. В 67-та минута след добра акция с Франк Рибери той направи резултата 4:0.

Крайното 5:0 оформи именно Рибери в 86-та минута след хубаво изпълнение на пряк свободен удар от близо 17 метра.

Реваншът е след две седмици на немска земя, а след днешната убедителна победа всичко в този осминафинален двубой изглежда предрешено и Байерн е на една крачка от следващата фаза в турнира за Купата на УЕФА.