Байерн Мюнхен постигна много драматична победа с 2:1 при гостуването си на Хофенхайм от петия кръг на Първа Бундеслига. Баварците записаха втора победа от началото на сезона и нанесоха първо поражение на Хофе.

Мачът започна с бърз гол за домакините още в 1-та минута, когато Ведад Ибишевич получи добър пас от Руди в наказателното поле на Байерн, след което стреля и топката срещна десния стълб на вратата на Ханс Йорг Бут и се оплете в мрежата му.

Домакините можеха да удвоят своята преднина до края на първото полувреме, но бяха направени доста пропуски пред вратата на германския шампион.

Байерн успя да изравни резултата в 63-та минута, когато Рибери направи пробив в негов стил, нахлу в наказателното поле на Хофенхайм, след което пусна пас към Мюлер, който стреля и прати топката в десния стълб на вратата на Хаас, след което кълбото влезе за 1:1.

При паса към Мюлер, Рибери падна лошо върху съперников футболист и контузи левия си глезен, което наложи да бъде заменен принудително от Хамит Алтънтоп.

Победното попадение за Байерн падна в първата минута на добавеното време на мача, когато след центриране в наказателното поле на Хофенхайм топката стигна до Даниел ван Буйтен, който бе в положение на засада, която обаче не бе маркиран и белгийският защитник вкара за 2:1.

Лидерът Майнц 05 постигна нова победа с 2:0 при домакинството си на Кьолн, а Хановер 96 надигра категорично с 4:1 Вердер Бремен.