Байерн демонстрира класата си в Белград, след като успя да постигне невероятен обрат в резултата в двубоя срещу Цървена Звезда от група F на турнира за Купата на УЕФА. Германците се наложиха с 3:2 над сърбите на „Мала Маракана”, като до 85-та година губеха с 1:2. В герой за мюнхенския отбор се превърна Мирослав Клозе, който отбеляза два гола, а победата донесе 17-годишният Тони Крос. Другата среща от потока не излъчи победител - Болтън и Брага направиха равен 1:1.

Байерн и Цървена Звезда спретнаха истинско шоу за 38000 зрители на стадиона в сръбската столица. Домакините шокираха супер отбора на Отмар Хитцфелд с гол още в 16-та минута. Тогава Короман преодоля лесно Филип Лам и откри головата сметка на своя тим. Едва 4 минути след това Клозе си го върна на „звездашите” – Лусио стреля от 28 метра, топката тупна точно пред Ранджелович, който изби напред, а германският национал не сгреши и изравни.

До края на полувремето двата отбора редуваха постоянни щурмове към своите врати, но така и не стигнаха до гол. Това се случи в 74-та минута – Звезда поведе с много красив гол на Милияш. Сръбският халф стреля силно от 30 метра, Михаел Рензинг уцели посоката на изстрела, но не успя да улови кълбото и то влезе в мрежата му за 2:1. Отново Клозе спаси Байерн с изравнително попадение в 85-та минута. Младият талант от „Алианц Арена” Тони Крос центрира от пряк свободен удар и нападателят отново бе безгрешен – 2:2. 17-годишният халф донесе ценния успех на Байерн във втората минута на допълнителното време, като се разписа директно от пряк свободен удар. Пълни 90 минути за Звезда изигра бившият футболист на ЦСКА Ибрахима Гай.

Със трудно извоюваната победа на „враждебния” „Мала Маракана” лидерът в класирането на Германия доказа, че тази година трудно ще бъде победен и даде сериозна заявка за трофея в турнира.

В другата среща Болтън и Брага си размениха по един гол. Дуиф даде преднина на домакините от Англия, като отбеляза гол в 66-та минута, а гостите изравниха чрез Джаилсон 4 минути преди последния съдийски сигнал и успяха да вземат важна точка в първия си мач от груповата фаза на УЕФА.