Байерн Мюнхен на практика стана шампион на Германия, след като в мач от 30-тия кръг победи Щутгарт с категоричното 4:1.

Така 4 кръга преди края на надпреварата в Бундеслигата баварците водят с 12 точки на Вердер и Шалке. Тимът от Мюнхен се нуждае от само една точка, за да узакони и на теория своята 21-ва титла на Германия.

За двубоя срещу Щутгарт старши треньорът на Байерн Отмар Хитцфелд даде почивка на част от титулярите си, но това не попречи на колоса да спечели безапелационно.

Начало на празника за 69-те хиляди, заели своите места на „Алианц Арена” сложи обичайният заподозрян Лука Тони в 8-мата минута. Марк Ван Бомел пусна хитро в наказателното поле, където защитата на „швабите” се засуети и топката попадна в Тони. За италианеца не бе проблем от няколко метра да открие резултата.

Изненадващо 11 минути по-късно Антонио да Силва възстанови статуквото след силен удар от пряк свободен удар, който срещна главата на Ван Бомел и влезе във вратата на Михаел Рензинг.

Холандският полузащитник се реваншира в 55-тата минута, когато със силен изстрел от фаул даде нова преднина за Байерн.

В средата на второто полувреме на терена се появи Франк Рибери, който само в рамките на две минути между 75-тата и 76-тата вкара два гола.

С невероятен удар от около 30 метра французинът не остави шансове на Шефер за 3:1, а след още 60 секунди нахлу в наказателното поле, разходи се през отбраната на Щутгарт и оформи крайното 4:1.

В другия мач от неделната програма Байер Леверкузен и Волфсбург завършиха наравно 2:2. Головете за „аспирините” бяха дело на Теофанис Гекас (33) и автогол на Рикардо Коста (73). За „Вълците” точни бяха Един Дзеко (13) и Макто Хасебе (43).