Колосът на немския футбол Байерн показа, че наистина влиза в релси и се превръща в познатата машина. След като във вторник разбиха с 4:1 Ювентус в Торино, баварците приключиха великолепната си седмица с нови 5 гола, този път като гости на Бохум.

Мачът в Бохум завърши 5:1 за гостите, които видимо освободени от успеха над Юве, показаха красива игра и много забавление на терена.

Марио Гомес откри резултата в 23-та минута след асистенция на Ивица Олич. Отново немският национал бе в основата на втория гол, след като центрира в наказателното поле, от където Маврай засече топката в собствената си врата.

Олич, който бе обявен за играч на мача срещу Ювентус, ознаменува добрата си игра с гол в самия край на полувремето, когато реализира добра комбинация между Лам и Швайнщайгер.

Отново хърватинът вкара 5 минути след подновяването на играта, когато засече центриране на Бадщубер. Трети „хърватски” гол падна в 56-та минута, като този път голмайстор бе Даниел Пранич, който без проблеми реализира от близко разстояние след солова акция на Филип Лам.

До края баварците доиграваха мача и пазеха сили, а домакините успяха да стигнат до почетен гол чрез Кристиан Фукс, който вкара директно от пряк свободен удар.

Борусия Мьонхенгладбах и Хановер сътвориха истинско шоу, след като мачът помежду им завърши 5:3, като три от головете за Гладбах бяха след автоголове на Хановер, два от които на един и същи футболист.

Автогол на Карим Хаги в 15-та минута откри резултата в полза на Гладбах, а Роб Френд вкара за 2:0 в 22-та. Дидие Я Конан върна един гол в 36-та минута и при този резултат завърши първата част. Автогол на Констант Джакпа върна преднината на домакините, които стигнаха и до 4:1 след гол на Майкъл Брадли в 68-та минута.

Дидие Я Конан (69’), който малко по-късно бе изгонен за два жълти картони, и Кристиан Шулц (87’) обаче върнаха надеждите на Хановер за точка. Втори автогол на Карим Хаги в продължението на мача обаче оформи крайното 5:3 за Гладбах.

Хамбургер постигна категорична победа като гост на Нюрнберг с 4:0 след четири гола през второто полувреме на Елйеро Елиа (2), Марсел Янсен и Тинай Торун.

Хофенхайм и Айтрахт завършиха при 1:1, а Фрайбург и Кьолн не можаха да си отбележат голове.