Японският талант Такаши Усами е преминал в Байерн Мюнхен под наем, съобщи досегашният му отбор Гамба Осака.

При добро представяне в периода си от шест месеца като преотстъпен, 19-годишният футболист, който получи повиквателна за мъжкия национален тим на страната си по-рано този месец, ще бъде закупен за постоянно.

„Бях притеснен да напусна Гамба по време на сезона в Япония, но шансовете като този не се появяват често. Реших, че е правилно да поема това предизвикателство”, сподели Усами, който играе като атакуващ полузащитник и нападател.

„Такава изненада е да си представя, че мога да играя в такова първенство с такива велики играчи”, продължи Такаши Усами, който смятан за един от най-добрите дрибльори в Япония.

Азиатецът обеща да издигне играта си на ново ниво в Германия, карайки звездите Франк Рибери и Ариен Робен да се борят за местата си в титулярния състав. Самият Усами често е сравняван с Робен заради сходните им характеристика.

През миналото лято Борусия Дортмунд привлече почти без пари (за около 350 000 евро) друг японски национал - Шинджи Кагава, който направи фурор в Бундеслигата и сега е оценяван на повече от 18 милиона евро.