Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге заяви, че Луис Густаво може да бъде продаден на Волфсбург, ако такова е неговото желание.

Баварците стартират защитата на шампионската титла в Бундеслигата в петък с домакинство срещу Борусия Мьонхенгладбах, а треньорът Хосеп Гуардиола ще трябва да избира титулярни халфове между 10 национали, в т.ч. и Густаво.

„В крайна сметка нещата опират до това какво иска Луис и какво – Байерн“, обясни Румениге. „Ще разрешим този въпрос на спокойствие, не смятам, че ще има яснота през близките дни.“

„Въпросът е също така дали Густаво иска да отиде в друг отбор, който за съжаление не играе в евротурнирите, или пък иска нещо повече от това. Към него имаше интерес от цяла Европа – от Испания, Англия и дори Русия.“

„Ако Луис напусне Байерн в даден момент, той ще е единственият. С изключение на него, не смятаме да продаваме друг играч. Съставът остава така както е. Той не е малък, но пък ще играем в доста турнири през този сезон. Чакат ни мачове в Бундеслигата, Шампионската лига и Световното клубно първенство, затова се нуждаем от дълга резервна скамейка“, завърши Румениге.