Немският шампион Байерн Мюнхен завърши 2015-а година с победа. Байерн надви като гост Хановер с 1:0 в мач от 17-я кръг на Бундеслигата. Победното попадение бе дело на Томас Мюлер от дузпа в 40-ата минута. Това бе 15-и успех за водения от Пеп Гуардиола тим от началото на сезона, като съставът допусна само един хикс и една загуба. Байерн е лидер с 46 точки в Германия, на 8 от втория Борусия Дортмунд, който загуби от Кьолн в последния си мач на 2015-а година.

Отборът на Хановер пък е 16-и с 14 точки в актива си, като инкасира трето поредно поражение в Бундеслигата.

Грандът от Мюнхен превъдхождаше съперника си, но успя да вкара само веднъж топката в мрежата на Хановер. Роберт Левандовски бе близо до попадение в 30-ата минута, след като получи фантастичен пас и стреля опасно, но нацели лявата греда. Малко по-късно вратарят на Хановер Рон-Роберт Цилер отрази удар на Томас Мюлер.

В 40-ата обаче Мюлер не сгреши от бялата точка след отсъдената за игра с ръка на Кристиан Шулц дузпа и даде преднина за Байерн за 1:0. След почивката ситуацията на терена не се промени особено, като в 56-ата минута Левандовски отново имаше шанс за попадение на стражът на Хановер пак демонстрира рефлекс и спаси. Десетина минута преди края и Томас Мюлер можеше да удвои аванса на шампионите, стреляйки от около 22 метра, но без успех.

В крайна сметка голът в края на първото полувреме се оказа достатъчен и футболистите на Байерн ликуваха в края.

В друга среща от 17-я кръг Айнтрахт Франкфурт победи Вердер Бремен с 2:1. Айнтрахт е 14-и в Германия със 17 точки, а Вердер остана на 15-ото място с 15 точки в актива си. Тимът от Франкфурт прекъсна серия от четири поредни загуби в Германия.

Гостите, които продължават със слабите резултати през сезона поведоха в 29-ата минута с попадение на Клаудио Писаро, който реализира брилиянтен гол. Само 2 минути обаче бяха необходими на Айнтрахт да върне равенството. В 31-ата Александър Игньовски пусна чудесен пас към Александър Майер, който не сгреши за 1:1, а в 48-ата минута Стефан Айгнер от близко разстояние порази вратата на Вердер за победното 2:1.

Аугсбург пречупи като гост Хамбургер с 1:0 и натрупа 19 точки на 12-ото място във временното класиране в Бундеслигата. Тимът на Хамбургер, който заема 10-ата позиция с 22 точки, записа втора загуби в последните си три мача и има само 1 спечелена точка в тях.

Победата за Аугсбург донесе Ян Моравек в 76-ата минута.

източник: Gulliver/GettyImages

Байер Леверкузен също приключи 2015-а с победа, след успех като гост с 1:0 над Инголщад. Това бе осма победа за Байер през сезона. С трите спечелени точки съставът на Байер държи четвъртата позиция с 22 точки в актива си.

Победният гол за гостите бе дело на Хавиер Ернандес – Чичарито в 73-ата минута. Той реализира 17-ия си гол в 16 мача за Леверкузен.

Инголщад записа трета загуби в последните си четири мача и заема 11-о място с 20 точки в актива си.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS