Според мениджъра на Байерн Мюнхен Ули Хьонес клубът се надява националният вратар Ханс-Йорг Бут, който е собственост на Бенфика, да премине в тима като резерва за следващия сезон.

След края на кариерата на капитана на „баварците” Оливер Кан в края на отминалия сезон той ще бъде заместен от бившия германски младежки национал Михаел Рензинг, но шампионите в Бундеслигата имат нужда и от резерва.

„Говорихме с него. Можем да смятаме, че всичко ще се изясни през следващите няколко дни”, заяви Хьонес на официалния уебсайт на Байерн. Бут има три участия в националния отбор на Германия и е отбелязал 26 гола в Бундеслигата, всички от дузпи. През миналото лято той премина от Байер Леверкузен в Бенфика, но не успя да се наложи в португалския тим.

34-годишният вратар дебютира за Хамбургер през 1997 г. Той има още една година от договора си с Бенфика.

Хьонес потвърди също, че опитите на Байерн да подпише с полузащитника на Милан Дженаро Гатузо са се провалили. „Борихме се за него докрай, но не се получи, защото Милан слагаше все повече и повече пари на масата”, заяви Хьонес.

Единствената потвърдена нова покупка на „баварците” е полузащитникът Тим Боровски, който пристига от Вердер и подписа 3-годишен договор.