Немският колос Байерн Мюнхен на практика си осигури титлата в Бундеслигата.

В мач от 29-тия кръг на шампионата баварският гранд победи Айнтрахт Франкфурт като гост с 3:1 и по този начин увеличи преднината си пред втория Вердер на 10 точки, само 5 кръга преди края на надпреварата.

Това означава, че две победи ще са достатъчни на момчетата на Отмар Хитцфелд да триумфират със сребърната салатиера.

С оглед на предстоящия финал за Купата на Германия, Хитцфелд остави извън титулярния състав някои от основните си футболисти. Изненадващо обаче, като титуляри започнаха големите звезди Лука Тони и Франк Рибери.

Първото полувреме на мача във Франкфурт бе кошмарно за играчите на Байерн, като резултатът 1:0 за Айнтрахт на почивката бе най-малкото, с което лидерът в първенството можеше да се размине.

Още в 3-тата минута Йоанис Аманатидис можеше да вкара, след като проби отляво и стреля към пазилия в този мач Михаел Рензинг. Младокът не се представи убедително, но в крайна сметка Лусио изчисти от самата гол линия.

В 29-тата минута обаче Бенямин Колер успя да вкара, след като се възползва от центриране на Патрик Охс и останал непокрит в наказателното поле отбеляза за 1:0.

Минута преди края на първите 45 минути пък отново Аманатидис направи уникален пропуск, след като останал абсолютно сам от 4 метра не успя да уцели вратата на Рензинг.

Второто полувреме започна с промяна в състава на Байерн – на мястото на Тони Кроос влезе станалият през седмицата татко Лукаш Подолски.

Тази смяна явно даде своя резултат и четирикратните носители на КЕШ заиграха по-концентрирано и веднага обсъдиха вратата на Айнтрахт.

В 60-тата минута Хосе Соса центрира от корнер и намери перфектно Даниел Ван Буйтен, който оставен непокрит с глава вкара първия си гол през сезона.

След 14 минути обичайният заподозрян Лука Тони вкара за 2:1. Швайнщайгер напредна в полето на домакините и през двама противникови футболисти намери Тони, който от 6 метра не сгреши за 19-тия си гол в Бундеслигата.

Отново италианският голаджия сложи точка на спора с второто си попадение в 85-тата минута. Влезлият като резерва Ян Шлаудраф проби от дясно и сложи топката на крака на Тони, който без проблеми оформи крайното 3:1. След гола вместо обичайното си махане на ръка, Тони поздрави с люлеене таткото Лукаш Подолски.

Българският национал Благой Георгиев направи много силен мач за своя Дуисбург, който обаче загуби с 0:1 домакинството си на Карлсруе.

Герогиев игра през всичките 90 минути и се отчете с две греди след опасни шутове. Бившият играч на Славия получи и жълт картон за фаул срещу Андреас Гьорлиц, който според немските медии е бил дори за червен. Единственото попадение в срещата отбеляза Тамаш Хайнал в 81-вата минута.

Борусия Дортмунд утежни положението си след като загуби с 1:3 като домакин на Хановер 96. За гостите точни бяха Арнолд Бругинк, Франк Фаренхорст и Шаболд Хустчи. Почетното попадение за Борусия пък реализира Александър Фрай.

Арминия Билефелд до голяма степен сложи край на амбициите на Байерн Леверкузен за място в Шампионската лига през следващия сезон. Двубоят между двата тима завърши 1:0 за Арминия с гол на Андре Миятович.

Шампионът Щутгарт се наложи с класическото 3:0 над Нюрнберг и се изкачи на пето място за сметка именно на Леверкузен. Головете за ценния успех реализираха Какау, Антонио да Силва и Фернандо Мейра.