През зимната пауза кризата в отбраната на Байерн Мюнхен принуди ръководството на тима да действа извънредно и да привлече под наем бранителя на Спартак Москва Сердар Ташчъ.

Някогашният германски национал бе привлечен под наем до края на сезона за сумата от 2,5 милиона евро и опция за закупуването му, която по всичко изглежда няма да бъде използвана.

Въпреки проблемите в защита обаче Пеп Гуардиола намери други варианти и така и не разчита на Ташчъ.

Срещу Бенфика бившият играч на Щутгарт дори не бе в групата като бе единственият здрав футболист на баварците, останал "зад борда".

Всъщност от началото на престоя си в Мюнхен Ташчъ получи шанс единствено в мача срещу Дармщад /3:1/, в която сгреши при попадението на съперника и след 53 минути игра напусна терена. Така 28-годишният футболист се оказва най-скъпата покупка на Байерн спрямо изиграни минути и платена сума. За всяка изиграна до този момент минута на Ташчъ от Байерн са платили по 47169,81 евро, показа сметка на вестник "Билд".

Със сигурност до края на сезона минутите на Ташчъ няма да се увеличат особено много, тъй като Хави Мартинес вече се завърна в игра, а в следващите седмици това ще направят Жером Боатенг и Мехди Бенатия.