Байерн инкасира пореден провал в германската Бундеслига. Баварците паднаха с 1:3 като гости на Щутгарт в мач от 13-ия кръг на германското първенство. Миналата седмица футболистите на Отмар Хитцфелд се издъниха на собствения си „Алианц Арена”, като не победиха Айнтрахт Франкфурт. Двубоят от 12-ия етап завърши наравно 0:0.

Байерн все пак остава лидер във временното класиране с 28 точки, но само с една по-малко са Вердер Бремен и Хамбургер съответно на второ и трето място.

Шампионите на Германия доказаха в двубоя на „Готлийб-Даймлер-Щадион”, че има какво да покажат и този сезон и че хегомонията на Байерн вече не съществува. След изключително динамично първо полувреме швабите напълно заслужено водеха с 3:0. Два гола за важния успех на домакините вкара Марио Гомеш в 10-та и 42-та минути, а един добави Илдърай Бащюрк след 30 минути игра.

Гостите останаха с човек по-малко в 70-та минута, когато нервите на Лусио не издържаха и бразилецът си изкара директен червен картон след груб фаул срещу Манин. Честта на Байерн спаси Лука Тони. Италианският нападател реализира единственото попадение за баварците в 86-та минута.

Вердер разгроми с 4:0 Карлсруе в Бремен и се изкачи на второ място в класирането с 26 точки. Диего отбеляза два гола за „бременските музиканти” в 25-та и 45-та минути. Уго Алмейда и Налдо вкараха по един сътветно в 66-та и 77-та минути.

Хамбургер остана на трето място, след като пропиля невероятен шанс да излезе начело в подреждането. Тимът от северния германски град все пак направи престижно реми – 1:1, с Шалке в Гелзенкирхен. Резултатът в срещата бе открит от „кралско-сините” в 12-та минута, когато Кръстаич вкара гол на Франк Рост. Футболистите на Хууб Стевенс продължиха да се борят и с добра игра логично стигнаха до изравняване – в 35-та Ивица Олич се разписа и оформи крайния резултат. Така с 27 точки, но по-лоша голова разлика от Вердер, Хамбургер е на трета позиция в Германия.

Останалите резултати:

Борусия Дортмунд - Айнтрахт - 1:1

Херта - Хановер'96 - 1:0

Ханза Рощок - Енерги Котбус - 3:2

Вчера:

Дуисбург - Бохум - 0:2

Утре:

Арминия Билефелд - Нюрнберг

Волфсбург - Байер Леверкузен