Супер формацията на Байерн постави пореден рекорд в Бундеслигата. Това се случи по време на един от най-зрелищните двубои в германското първенство. Вчера баварците направиха нулево равенство с Айнтрахт на препълнения „Алианц Арена”. 69000 зрители не знаеха да освиркват ли любимците си или да ги аплодират.

Гостите от Франкфурт се хвърлиха в двубоя с много жар, хъс и страст и въпреки че излязоха без трима от основните си футболисти (Кириякос, Щрайт и Майер), удържаха звездите на съперника. Възпитаниците на Отмар Хитцфелд дадоха всичко от себе си и постоянно щурмуваха мрежата на Ока Николов, Айнтрахт само се отбраняваше. „Такова нещо досега не бях виждал. Не беше много забавно”, призна си мениджърът на баварците Ули Хьонес.

Невероятни обаче са цифрите от мача – 16:2 корнера в полза на Байерн, 34:3 центрирания отново за домакините, 64% владение на топката пак за мюнхенския отбор. Най-фрапираща е разликата в изстрелите към противниковата врата, но отново е положителна за Байерн – 38:5. „Рекорд! 38 удара и нито един гол”, пише „Билд”. „Това е върхово постижение за този сезон, няма толкова много пропуски”, констатира изданието.

В историята на Бундеслигата само два други отбора имат повече пропилени положения. Куриозното е, че и двата въпросни тима са загубили срещите си – през 1993-а футболистите на Борусия Дортмунд създават 41 супер положения, но падат от Лайпциг с 0:1; две години след това Борусия Мьонхенгладбах губи с 2:4 от Санкт Паули, въпреки че създава цели 39 положения.

Другото интересно събитие във вчерашния мач бе необичайното поведение на Оливер Кан. Вратарят отсъства от терените в продължение на 5 седмици, но вчера се появи, за да варди мрежата на баварците. Стражът връчи щедро капитанската си лента на Лусио преди началото на срещата – „учудващ жест”, коментира „Билд”.