Байерн Мюнхен излезе отново на върха на немската Бундеслига след като за едно денонощие бе изпреварен от Вердер Бремен. Мюнхенският гранд победи като гост Арминия Билефелд с минималното 1:0.

Заради контузията на Бастиан Швайнщайгер и неубедителната игра на Хамит Алтинтоп, старши треньорът на баварците Отмар Хитцфелд заложи в титулярния състав на 17-годишния Тони Кроос, който за пореден път направи добро впечатление.

Единственото попадение в срещата бе дело на звездата Франк Рибери. В 22-рата минута той получи извеждащ пас от Лука Тони, технично преодоля вратаря на домакините Хайн и отбеляза необезпокояван в опразнената врата.

По този начин Байерн отново е на първо място с 34 точки, една повече от втория Вердер. Арминия пък е на 14-та позиция с 15 точки.

Изключително ценен успех пък записа българския национал Благой Георгиев и неговите съотборници в Дуисбург. „Зебрите” победиха като домакини Нюрнберг с минималното 1:0 и по този начин се върна на предпоследното място, но вече има 12 точки, колкото има и 16-тия Нюрнберг.

Изненадващо, бившият играч на Алавес и Цървена Звезда Благой Георгиев не започна като титуляр за своя отбор. Той обаче влезе на почивката на мястото на неубедителния Кристиан Тиферт.

С влизането си българинът веднага раздвижи играта на Дуисбург и опасностите пред вратата на стража на гостите Йаромир Блажек зачестиха.

Победното попадение падна в 71-вата минута и огромен принос за него имаше именно Георгиев. Той проби по лявото крило, преодоля двама играчи на Нюрнберг и центрира в наказателното поле. Двамата защитници на гостите Райнхард и Волф не можаха да се ориентират добре в ситуацията и топката попадна в Ивица Гърлич, който от 9 метра направи 1:0.