Отборът на Байерн Мюнхен все още няма победа в официалните мачове за 2015-а година. След като преди броени дни възпитаниците на Хосеп Гуардиола претърпяха тежко поражение от Волфсбург с 1:4, сега шампионите на Германия не можаха да зарадват своите фенове и в срещата срещу Шалке от 19-я кръг на Бундеслигата. Мачът завърши при 1:1, а баварците бяха с човек по-малко от 17-ата минута, след като Жером Боатенг бе изгонен с директен червен картон. При ситуацията с червения картон бе отсъдена и дузпа за „кралскосините“, но тя бе пропиляна. Попадението за Байерн бе дело на Ариен Робен, а Бенедикт Хьоведес изравни.

Байерн Мюнхен започна умело мача, а в 8-ата минута Марио Гьотце направи пропуск. След тази ситуация на терена стана доста любопитно. В 17-ата минута баварците останаха с човек по-малко, като бе отсъдена и дузпа. Играч на Шалке бе изведен с дълъг пас в наказателното поле на домакините, а Жером Боатенг в опита си да предотврати опасността събори грубо противника си, а главният рефер не се поколеба и посочи бялата точка и вдигна червен картон на грешника. Така с човек по-малко възпитаниците на Хосеп Гуардиола се наредиха в очакване 11-метровият наказателен удар да бъде изпълнен. Ерик Максим Чопо Мотинг застана зад топката и стреля. Ударът му бе насочен към долния ляв ъгъл на вратата на Мануел Нойер, но бе твърде слаб и не затрудни по никакъв начин опитния страж.

Минута по-късно Шалке имаше нов шанс, но без ефект.

В 38-ата минута Ариен Робен направи хубав индивидуален пробив, който не завърши с попадение.

През втората част обаче макар и с човек по-малко баварците наложиха контрол, а след малко повече от час игра попадението, което търсеха дойде. Чаби Алонсо центрира от корнер от дясно на вратата на Шалке, а Ариен Робен бе оставен непокрит, възползва се от това и се разписа за 1:0. Радостта на домакините обаче не трая дълго и в 72-ата минута резултатът бе изравнен. Попадението и за „кралскосините“ падна след корнер, който отново бе от дясно. Сидни Сам центрира, а Бенедикт Хьоведес се разписа за 1:1 и така интригата в мача се върна с пълна сила.

Байерн Мюнхен

източник: Gulliver/Gettyimages

В оставащите минути на мача Байерн се опита да отбележи и втори гол, но така и не сполучи.

Байерн Мюнхен запази лидерското си място с 46 точки, а Шалке е 4-и с 31.

Байерн Мюнхен

източник: Gulliver/Gettyimages

Същевременно в друг мач от същия кръг вторият в таблицата Волфсбург направи реми с Айнтрахт. Щефан Айгнер изведе домакините от Айнтрахт напред в 58-ата минута, а равенството бе възстановено в 88-ата минута от Кевин де Брюин.

Волфсбурге втори с 38 точки, а Айнтрахт е 9-и с 24.

Ето и още резултати:

Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург 1:0

Хановер – Майнц 1:1