Байерн Мюнхен победи гостуващия Хамбургер с 1:0 в последен мач от 24-ия кръг на Бундеслигата и се изкачи на върха на класирането за първи път от края на сезон 2007/2008.

След серия от 17 поредни мача без загуба в първенството възпитаниците на Луис ван Гаал събраха 52 точки и имат аванс от 2 точки пред втория Байер Леверкузен. Баварците имаха териториално превъзходство през първата част, но гостите се защитаваха дисциплинирано и дори създадоха по-добрите положения за гол.

В 18-ата минута Ханс Йорг Бут се намеси добре след опасен удар на Пьотър Троховски от 25 метра, а малко по-късно Троховски пропиля нов шанс, след като стреля над гредата от границата на пеналта. За баварците близо до попадение бяха Томас Мюлер и Франк Рибери, но Франк Рост беше на мястото си. В средата на втората част Мюлер изведе Рибери в наказателното поле, но ударът на французина от 13 метра профуча край целта.

Байерн увеличи темпото, но не достигаше до нови опасности пред вратата на съперника. В 78-ата минута Холгер Бадщубер с дълъг пас намери Рибери по лявото крило. Французинът преодоля Ги Демел и със силен удар от 14 метра простреля Рост, записвайки третия си гол за сезона.

Само пет минути по-късно Хамбургер пропусна най-чистата си възможност. Холандецът Елиеро Елиа Flanke центрира към резервата Тунай Торун, но 19-годишният турски нападател с глава засече топката в гредата от ъгъла на малкото наказателно поле, след което Бадщубер изчисти. Така Байерн се реваншира за поражението с 0:1 в Хамбург на 26 септември, откогато баварците са непобедени в лигата.