Новият старши треньор на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола бе официално представен на пресконференция на „Алианц Арена“, на която освен него присъстваха президентът Ули Хьонес, изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге и спортният директор Матиас Замер.

Към пресконференцията имаше огромен интерес, а Гуардиола спази обещанието си да говори на немски език като впечатли с доброто си владеене на езика.

„Добър ден, добър ден! Простете ми за моя немски. Учих една година немски в Ню Йорк, но това не е най-доброто място да учиш немски“, заяви Гуардиола. „За мен е подарък да бъда тук. Искам да благодаря на Байерн Мюнхен за тази възможност! Шефовете на този голям клуб ми се обадиха, те искаха да дойда и ми се обадиха.“

„Готов съм, това е ново предизвикателство за мен да бъда тук. Моето време в Барселона бе прекрасно. Нуждаех се от ново предизвикателство и Байерн ми даде тази възможност. Поради тази причина съм готов да дам най-доброто от себе си. Надявам се феновете на Байерн да бъдат горди. Обичам играта, сега и като треньор. Обичам да говоря за мачове, да ги гледам“, допълни новият наставник на европейския шампион.

Очаквайте подробности!

Байерн официално представи Пеп Гуардиола, той заговори перфектен немски

източник: Gulliver/Getty Images