Байерн има надежда да удължи договора на звездата си Роберт Левандовски, който все още се дърпа за тази крачка. Но според изпълнителния директор на баварците Карл-Хайнц Румениге, това няма да се случва на всяка цена и на нападателя "Шняма да се плащат луди пари". 

Полякът е обвързан с клуба до 2019 г., но се появиха информации, че не иска да преподписва и това веднага породи интереса на Реал Мадрид към него. Веднага започна спешна акция на ръководството по задържането му на "Алианц Арена", но не е ясно кога тя ще даде резултат. 

"Вече имахме няколко срещи с агентите на Лева. Ние сме готови да удължим договора му и определено няма да го продадем. Но когато стойността на един играч се повиши, ние сме готови да му предложим подобрени финансови показатели. И все пак - няма да плащаме луди пари, както е в Манчестър Сити и ПСЖ."

"Да, определено плащаме много добри пари на играчите си, но в изброените от мен отбори става въпрос за истинска лудост с числата. А и такива заплати никога не могат да ти гарантират, че ще спечелиш трофеи", сподели Румениге в изказване пред вестник "Билд".