Байерн не можа да продължи серията си от 10 поредни победи във всички турнири и завърши наравно 0:0 като гост на Хофенхайм в мач от 8-мия кръг на Бундеслигата. Баварците все пак продължиха другия си уникален рекорд – вече 11 мача нямат допуснат гол.

В двубоя срещу Хофенхайм, играчите на Юп Хайнкес показаха, че са уморени от мача с Манчестър Сити през седмицата и не показаха обичайната си игра от началото на сезона. Мануел Нойер също се намеси решително на няколко пъти, с което спаси вратата си суха.

Успех с 4:0 над Аугсбург записа шампионът на Германия Борусия Дортмунд. Полският национал Роберт Левандовски откри резултата в 31-та минута, реализирайки третото си попадение за сезона. Головата фиеста продължи с нов гол на поляка, този път в 44-та минута.

В 48-та минута, гостите получиха правото да изпълнят дузпа, но Санкох пропусна да се разпише. Борусия отговори с трети гол, дело на звездата на „жълто-черните” Марио Гьотце в 75-та минута. Младият германски национал вкара второто си попадение за сезона. Левандовски направи своя хеттрик в 78-та минута, като по този начин оформи крайното 4:0 за домакините.

Фрайбург пък спечели домакинството си на хита Борусия Мьонхенгладбах с 1:0. Попадението бе дело на Флум, а Гара Дембеле не бе в групата на своя отбор за тази среща.

В останалите мачове, които се играха днес, Байер Леверкузен срази у дома Волфсбург с 3:1, а Нюрнберг и Майнц 05 поделиха точките след зрелищно 3:3.