Тежките времена в немския колос Байерн Мюнхен продължават. В мач от 13-тия кръг баварците завършиха наравно 1:1 с лидера в класирането Байер Леверкузен на своя „Алианц Арена”.

Като цяло грандът от Мюнхен бе по-активният отбор на терена, но многото пропуски и отлични намеси на вратаря Рене Адлер ги лишиха от трите точки.

Марио Гомес откри резултата за Байерн още в 8-та минута. Швааб сбърка фатално, което доведе до бърза контраатака за домакините, Клозе проби отдясно и подаде към Гомес, който с чудесен удар по земята в долния ляв ъгъл вкара за 1:0.

Само 6 минути по-късно обаче статуквото бе възстановено, след като Видал изведе Кислинг в отлична позиция и за немския национал не бе проблем да излъже Ван Буйтен и от 12 метра да вкара във вратата на Бут.

До края на мача нов гол не падна, въпреки няколкото страхотни положения пред вратата на Адлер. Така положението пред старши треньора на Байерн Луис ван Гаал става все по-тежко, тъй като баварците са на незадоволителното 7-о място с 21 точки, 6 зад лидера Леверкузен.