Байерн Мюнхен спечели купата на Лигата след като се наложи с минималното 1:0 над Шалке 04 на претъпкания стадион в Лайпциг.

Треньорът на Байерн Отмар Хитцфелд направи цели 6 промени в титулярния си състав в сравнение с полуфинала от турнира, спечелен с 2:0 срещу Щутгарт. Промените бяха наложени поради многото контузии и наказания в отбора. Швейцарецът не можеше да разчита на звездите Марк ван Бомел, Франк Рибери, Бастиан Швайнщайгер. Техните заместници Андреас Отъл, Хосе Соса и Криситан Лел обаче се представиха на много високо ниво. В състава се завърна Мирослав Клозе, който лекуваше контузия.

За Шалке в игра се завърнаха Марсело Бордон, Рафиня и Халил алтинтоп, брат на играча на Байерн Хамит Алтинтоп.

Единственото попадение в двубоя бе дело на Мирослав клозе в 29-тата минута. Роденият в Полша нападател се възползва от неразбиратеслтво между защитника Младен Кръстаич и вратаря Мануел Нойер и вкара топката в опразнената врата на тима от Гелзенкирхен. Това бе първи гол за Клозе с екипа на Байерн.

Въпреки че поведоха в резултата баварците не се прибраха в защита, а продължиха да атакуват.

Единственото по-сериозно положение за Шалке през втората част бе удар от воле на Кевин Курани, който бе избит в корнер от Оливер Кан.

До края на двубоя баварците спокойно очакваха последния съдийски сигнал и заслужено капитанът Оливер Кан вдигна купата на Лигата.

Двата отбора продължават подготовката си за новия сезон. Първенството в Бундеслигата започва на 10 август с мач между шампиона Щутгарт и именно Шалке.