Байерн Мюнхен не допусна никаква изненада при гостуването си срещу Бохум в четвъртфинала за Купата на Германия. Тимът на Хосеп Гуардиола без да си дава много-много зор надигра опонента си с 3:0, като крайният резултат можеше да бъде и далеч по-сериозен.

Роберт Левандовски вкара две попадения, а Тиаго Алкантара се разписа между тях, докато Томас Мюлер пропусна дузпа в края на първата част.

Германският национал все пак записа асистенция на името си, като в 39-ата минута подаде на Роберт Левандовски и полякът не го разочарова, като даде аванс на баварците. Дуото направи чудесно двойно подаване отдясно, а таранът не прибърза със завършващия удар.

 Само 5 минути по-късно ситуацията за Бохум стана от лоша по-лоша. Влезлият принудително като смяна Ян Шимунек посече Ариен Робен в наказателното поле и моментално получи директен червен картон, тъй като холандецът вече бе излязъл очи в очи с вратаря. Мюлер обаче се провали от бялата точка, като не успя да преодолее Мануел Рийман. Стражът се хвърли вляво и отби удара, а топката рикошира в напречната греда, преди да излезе в корнер.

След паузата все пак Байерн наложи волята си. В 61-ата минута Мюлер прибави нова асистенция на сметката си. Германецът получи топката от Робен и веднага центрира ниско за Тиаго, а бившият играч на Барселона се хвърли на шпагат, за да засече - 2:0.

Буквално в последната минута от редовното Ариен Робен направи един от марковите си пробиви и изведе Левандовски в коридор, а полякът оформи класиката.

В полуфиналите шампиона на Германия ще се изправи срещу някого измежду Борусия Дортмунд, Вердер Бремен и Херта Берлин.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS