Докато в Германия медиите обсъждат евентуалния трансфер на Един Джеко в Байерн, баварците привлякоха друг играч. Новият футболист на немския колос се казва Мичел Вайзер и е считан за най-талантливия играч, излязъл от школата на Кьолн след Лукаш Подолски.

Според „Билд“ Байерн е платил 500 хиляди евро на „козлите“, за да привлече 18-годишния талант, който на 25 февруари направи своя дебют в Бундеслигата в мача на Кьолн срещу Байер Леверкузен.

Договорът на Вайзер с баварците е до 2015 година. Той е бърз флангови футболист, който играе като атакуващ халф, но може да бъде използван и в по-дефанзивна роля.

Желанието на ръководството на Кьолн бе да задържи Вайзер, който бе считан от феновете на отбора за „следващия Подолски“. Решението на самия футболист обаче бе категорично и от клуба решиха да не му правят спънки. „Не искам да изпусна такъв шанс“, сподели той.

Вайзер бе капитан на юношеския отбор на Кьолн, а през 2011 година бе един от най-добрите играчи на Световното първенство за юноши до 17 години в Мексико, на което Германия завърши на трето място.