Отборът на Байерн Мюнхен победи с 4:0 Кьолн в домакински мач от петия кръг на Бундеслигата.  Роберт Левандовски откри резултата на „Алианц Арена” в 3-ата минута, полякът бе точен и в началото на второто полувреме. Коутиньо реализира от дузпа в 62-ата минута, а Иван Перишич оформи крайния резултат.

Резултатът бе открит още в 3-ата минута на срещата, когато Роберт Левандовски получи пас в коридор и стреля от наказателното поле. Топката се отклони в тялото на Себастиан Борнау, което направи не даде шанс на вратаря Тимо Хорн да спаси.

В 14-ата минута Филипе Коутиньо изпълни брилянтно свободния удар, но топката срещна левия страничен стълб на вратата.

В 34-ата Коутиньо намери Иван Перишич, който стреля от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от лявата греда.

Три минути по-късно Джон Кордоба премина успешно между двама защитници и отправи удар, който обаче мина точно до лявата греда.

В края на първото полувреме Флориан Кайнц изпълни свободен удар и изпрати топката към левия ъгъл, но вратарят Мануел Нойер плонжира и успя да спаси.

Второто полувреме започна с втори гол за „баварците”. В 48-ата минута Джошуа Кимих отправи фантастично центриране в наказателното поле и Роберт Левандовски реализира с глава.

Десет минути по-късно Серж Набри пропусна златен шанс да направи резултата 3:0, след като засече центриране в наказателното поле, намери пространство за удар, но стреля неточно.

В 59-ата Кингсли Ехизибу извърши грубо нарушение и съдията бе принуден да го изгони и отсъди дузпа за Байерн Мюнхен. Холандският защитник протестира, но Патрик Итрих бе категоричен в първоначалното си решение.

Минута по-късно дузпата бе изпълнена от Филипе Коутиньо, който стреля по трева в средата на вратата и направи резултата класически.  

В 65-ата минута Джошуа Кимих отправи силен удар към вратата, който закачи външната страна на дясната греда.

В 73-ата минута Иван Перишич оформи крайното 4:0 след като получи подаване от Филипе Коутиньо, стреля от ръба на наказателното поле и изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата.

В самия край на срещата Кьолн имаше възможност да отбележи почетно попадение, след като Рафаел Кжихос овладя топката и след страхотен дрибъл до ръба на наказателното поле нанесе брилянтен удар в долния десен ъгъл, но Мануел Нойер бе на правилното място и извърши прекрасно спасяване, запазвайки мрежата си суха.

Така Байерн излезе на първа позиция в класирането и има актив от 11 точки. Кьолн пък записва четвърта загуба от 5 изиграни двубоя и се намира на 16-о място със само 3 точки.

Резултатите в останалите съботни двубои в Бундеслигата:

Байерн Леверкузен – Унион Берлин 2:0
/Кевин Фоланд 20’, Лукас Аларио 25’/

Фрайбург – Аугсбург 1:1
/Лукас Хьолер 23’, Флориан Нидерлехнер 39’/

Херта Берлин – Падерборн 2:1
/Джавайро Дилросун 10’, Мариус Волф 52’, Бен Цолински 54’/

В 19:30 ч. Вердер приема отбора на Лайпциг, като след двубоя „червените бикове” могат да се завърнат на първата позиция в класирането.