Германският футболен шампион Байерн Мюнхен ще поиска финансова компенсация от Холандския футболен съюз заради травмата на Ариен Робен, потвърди президентът на баварския гранд Карл-Хайнц Румениге.

Робен страда от мускулно разтежение на бедрото и ще се възстановява най-малко два месеца, в които няма да бъде на разположение на старши треньора Луис ван Гаал.

Крилото лекуваше травмата още по време на световното първенство в Южна Африка, но въпреки това игра за Холандия на обезболяващи инжекции, което ядоса ръководството на клубния му отбор Байерн.

„При такава контузия той дори не трябваше да пътува за Южна Африка, а още по-малко пък да играе. Отсъствието на Робен от нашия състав ни струва скъпо и би било честно Холандският футболен съюз да покрие разходите ни”, заяви Румениге.

„В крайна сметка ние не сме виновни за контузията на футболиста. Вината за това изцяло е на Холандския футболен съюз и съответно на лекаря на националния отбор”, допълни той.

На този етап от Байерн не предвиждат съдебни действия по случая, а ще търсят „справедливо разрешаване на проблема” с разговори с ръководството на холандската футболна централа.