Участващите в Купата на УЕФА Байерн и Хамбургер възнегодуваха срещу програмата на Бундеслигата и поискаха да получават по-дълга почивка след двубоите от евротурнирите.

Двата тима играха в Европа в четвъртък, а след само ден почивка - в събота Хамбургер загуби с 1:2 от прекия конкурент за титлата Вердер Бремен.

След вчерашния двубой, треньорът на тима от Нордбанк Арена Хууб Стевенс бе убеден, че бременските музиканти не са по-добър отбор, а неговите възпитаници не са успели да си починат.

„Тялото не получава достатъчно време за 43 часа, да се подготви да ново силно представяне. Срамно е, че мач, който може да реши титлата в Бундеслигата е насрочен така.”

През ноември Байерн направи 2:2 с Болтън за Купата на УЕФА, след което наставникът на баварците Отмар Хитцфелд бе принуден да даде почивка на петима титуляри за насрочен само 43 часа след евросблъсъка двубой от немския шампионат.

„Това трябва да се промени много скоро, защото това си е чисто изопачаване на смисъла на спортните надпревари”, каза президентът на мюнхенци Карл-Хайнц Румениге.