Байерн Мюнхен и Хамбургер завършиха при равенство 1:1 в дербито на 21-вия кръг на Бундеслигата и запазиха интригата около битката за титлата в Германия.

Гостите от Хамбург откриха резултата на Алианц Арена точно час след началото на двубоя, когато бразилският бранител на баварците Лусио загуби топката на 20 метра от вратата на Оливер Кан. Давид Яролим овладя и подаде на Ивица Олич, като за хърватският нападател не бе трудно да открие резултата.

Радостта на Хамбургер трая 360 секунди. В 66-ата минута Хамит Алтинтоп изпълни бързо тъч към Кристиян Лел, той подаде на все още ненапълно възстановения от контузия Франк Рибери, който намери Зе Роберто на отлична позиция на девет метра от вратата и бразилецът наказа Франк Рост.

В последната минута нервите на халфът на баварците Марк Ван Бомел не издържаха и той се изрепчи на съдията Луц Вагнер, след като получи жълт картон, който рефера бързо смени с червен.

Байерн продължава да води в класирането с 44 точки, следван от Вердер Бремен с 40 и Байер Леверкузен и Хамбургер с по 38 точки.