Ръководството на Байерн Мюнхен ще започне преговори с Хосеп Гуардиола в края на настоящия сезон за нов договор, заяви директорът на "баварците" Карл-Хайнц Румениге.

Гуардиола започна с баварците през 2013 година като подписа тригодишен договор. Под негово ръководството Байерн стана шампион и носител на Купата на Германия, а също победи и в Суперкупата на УЕФА, както и на световния клубен шампионат.

В момента, пет кръга преди края, Байерн Мюнхен е лидер в класирането на Бундеслигата с 12 точки преднина, а за Купата на Германия и Шампионската лига отборът стигна до полуфинал.

"Знам, че той има договор до 30 юни 2016 година. Целта ни е този контракт да бъде продължен“, каза Румениге пред "Bild".

„Има всички шансове това да се случи и той да бъде треньор и след 2016 година. Не мога да си представя, че Пеп ще отиде в клуб като Манчестър Сити", добави Карл-Хайнц Румениге.

Ако Гуардиола остане начело на Байерн, треньорът подготвя сериозни промени в своя състав, които ще бъдат започнати още за следващия сезон. Бившият треньор на Барселона със сигурност ще се раздели с някои основни играчи като Бастиан Швайнщайгер, Данте, Рафиня, Клаудио Писаро и Мехди Бенатиа. Основната причина Гуардиола да иска да се раздели с тези играчи е, че те вече прехвърлят 30-годишна възраст.