Байерн Мюнхен подготвя интересен трансфер, разкрива авторитетното издание Билд.. Баварският гранд е на път да отмъкне без пари един от асовете на Борусия Дортмунд – Себастиан Кел.

От месеци Кел не е подновил своя договор, въпреки че е получил предложение за 3,5 евро.

Юрген Клинсман, който ще поеме Байерн от лятото, е привърженик на играта на дефанзивния полузащитник и го е поставил в списъка си с желани футболисти.

Именно през лятото Кел става свободен агент и може да премине при баварците без трансферна сума. Предимство за Байерн са и добрите взаимоотношения между Клинсман и Кел.

Полузащитникът бе сред избраниците на Клинсман на Световното в Германи, като дори започна като титуляр в полуфинала срещу Италия.

„Не казваме нищо за спекулации. Ако има нещо сигурно, тогава ще го обявим” заяви агентът на играча Йорг Нойбауер. Самият Кел пък отказа коментар.

Ръководството на Борусия Дортмунд иска да задържи халфа на всяка цена, като е готово да увеличи заплатата му няколко пъти.

В Байерн обаче Кел ще има и гарантирано място в Европейските турнири и ще се присъедини към голямата група от национали на Германия (Подолски, Швайнщайгер, Лам, Клозе и Йансен), което ще му помогне и да запази мястото си в Бундестима.