Тимът на Аякс е приел оферта на Байерн Мюнхен за звездата си Грегъри ван дер Вил и остава само играчът да договори личните си условия с германския шампион, преди да подпише договор с баварците, съобщава холандската преса.

Реал Мадрид, Барселона, Ювентус, Интер, Арсенал и Манчестър Сити бяха свързвани с холандския национал, но изглежда Байерн Мюнхен е победителят за неговия подпис.

Според „Voetbal International” баварският клуб вече е достигнал до споразумение с Аякс за трансфера на Ван дер Вил. Амстердамският тим е приел оферта от 17 милиона евро на германския шампион.

Байерн ще доплаща по 1 милион евро за всяка титла от германското първенство, която спечели, докато Ван дер Вил е в клуба, а триумф в Шампионската лига ще коства на баварците 3 милиона евро.

Байерн Мюнхен тепърва ще договаря личните условия на играча. Вероятно защитникът ще вземе решение за бъдещето си след края на финала на Мондиал 2010, където неговата Холандия излиза срещу Испания.

Така баварците ще имат в състава си трима от титулярите на Берт Ван Маарвайк, достигнали до двубоя за титлата в ЮАР след Марк Ван Бомел и Ариен Робен.