Байерн Мюнхен отпразнува по шампионски титлата си в Бундеслигата. След като постигнаха победа с 1:0 над Щутгарт в последния 34-и кръг, възпитаниците на Хосеп Гуардиола се отдадоха на заслужени емоции и празненства по случай шампионския си трофей.

Баварците си бяха осигурили трофея по рекорден начин, още през март, а единственият гол за днешния успех бе дело на Калудио Писаро. Попадението падна в 92-ата минута на срещата, като Писаро се разписа, след като засече центриране от ляво – 1:0. Така празникът на баварците стана още по-сладък и зрелищен.

Байерн би на изпроводяк и отпразнува по шампионски титлата

източник: Gulliver/GettyImages

Момчетата на Гуардиола завършиха на върха с актив от 90 точки, а след последния съдийски сигнал на срещата с Щутгарт всички ликуваха. Шампионите получиха своята сребърна салатиера, а след това се случи логичното - много бира, песни и шеги властваха на терена.

Същевременно треньорът на тима Хосеп Гуардиола не успя да се размине с традиционния бирен душ. Испанецът се оказа в центъра на събитията, след като върху главата му се изсипа солидно количество от пенливата напитка.

Бившият наставник на Барселона бе толкова радостен, че в един момент изпусна салатиерата, но за щастие всичко се размина без щети.

Байерн би на изпроводяк и отпразнува по шампионски титлата

източник: Gulliver/GettyImages