С увереност от класирането за 1/4-финалите на Шампионската лига, но и с огромни кадрови проблеми, Байерн Мюнхен очаква мача си срещу Фрайбург в събота. Старши треньорът Луис ван Гаал ще трябва да се лиши от услугите на цели шест основни футболисти заради травми, болести и наказания.

Най-сериозният липсващ ще бъде Франк Рибери, който се оплаква от болки в десния глезен. „Това бе предварително запланувано – той да играе във Флоренция и да почива с Фрайбург”, обясни Ван Гаал. „Трябва да му дадем спокойствие”.

Вместо мача, през уикенда Рибери ще проведе специална програма на базата на отбора. „Трябва да продължим да го подготвяме”, смята Ван Гаал, който похвали участието на Рибери срещу Фиорентина. „Невероятно е това, което той прави, въпреки че не е напълно възстановен”.

Освен Рибери, извън състава ще бъде турският национал Хамит Алтинтоп, който е болен от грип и отсъства от петъчната тренировка. Марио Гомес също е аут заради разкъсани влакна на прасеца – травма, която получи по време на мача с Фиорентина. Мартин Демикелис е трайно контузен заради фрактура на лицето, като и двамата се нуждаят от минимум още две седмици възстановяването. Друг контузен е Кристиан Лел, който не попада често в титулярния състав на Байерн.

Бастиан Швайнщайгер е наказан заради натрупани жълти картони, а партньорът му в средата на терена Марк ван Бомел страда от възпаление на ноздрите, но най-вероятно ще успее да вземе участие в мача с Фрайбург.

Добрата новина за Ван Гаал е завръщането на Диего Контенто, който пропусна мача с Фиорентина. Варианти за заместници на контузените са Даниел Пранич, Анатолий Тимошчук, Ивица Олич и Мирослав Клозе. Юношата Мемет Екичи ще е поредният млад футболист, който ще получи шанс за изява, като ще бъде записан сред резервите.