Шампионът на Германия Байерн Мюнхен продължи безоблачната си диктатура в Бундеслигата, като в 12-ия кръг взе по категоричен начин скалпа на гостуващия Хофенхайм. Противникът очевидно дойде затормозен от двете си поредни загуби и реално нямаше какво да стори срещу машината на Хосеп Гуардиола.

Може би двубоят за Хофе щеше да тръгне по различен начин, ако в 9-ата минута Антони Модест бе реализирал чудесната възможност която му се откри. Французинът стреля с глава след центриране и видя как топката премина на сантиметри покрай левия стълб.

Логично Байерн имаше тотална доминация на терена и в 23-ата минута тя придоби числов израз на светлинното табло. Чаби Алонсо предостави топката за Марио Гьотце, който дори не се поколеба да шутира от около 28 метра, закичвайки кълбото горния ляв ъгъл за 1:0.

Малко по-късно германският национал пропиля изгодна възможност да увеличи преднината на своя тим, а това в крайна сметка стори Роберт Левандовски в 40-ата минута. Ариен Робен успя да догони не много сполучливо центриране на Мюлер и от десния фланг вдигна за грамадния поляк, който бе непокрит на далечната греда – 2:0.

След голям брой пропуски през втората част Левандовски върна услугата на Робен в 82-ата минута. Таранът показа отлична комбинативност и с холандеца направиха двойно подаване, оставило с пръст в уста цялата защита на Хофенхайм. В края Робен просто пусна кълбото покрай вратаря Оливер Бауман.

Крайният резултат три минути преди края оформи лятното попълнение Себастиан Роде, за когото това бе дебютен гол с екипа на Байерн. Голямата заслуга за попадението беше на Бастиан Швайнщайгер, който матира защитниците на противника с гениален пас, а Роде с топовен шут в близкия горен ъгъл направи 4:0.

В последната минута Хофенхайм остана с човек по-малко на терена, след като Адам Салай настъпи много лошо върху глезена на Данте.

Байерн остава лидер в подреждането с 30 точки и все още без загуба в шампионата. Хофенхайм засега запазва 7-ото си място с актив от 17 пункта.

Всички резултати от съботните мачове в Бундеслигата:

Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Фракфурт 1:3

Байерн Мюнхен – Хофенхайм 4:0

Хановер – Байер Леверкузен 1:3

Майнц – Фрайбург 2:2

Падерборн – Борусия Дортмунд 2:2

Шалке – Волфсбруг 3:2

от 19,30 часа днес: Кьолн – Херта Берлин