Байерн Мюнхен се отдалечава все повече от титлата в Бундеслигата. В мач от 24-тия кръг баварците загубиха гостуването си на Байер Леверкузен с 0:2 и след мача на лидера Борусия Дортмунд могат да изостават с цели 7 точки.

Гостите започнаха по-добре и още във втората минута Томас Мюлер центрира от дясно, но Давид Алаба отблизо засече право в тялото на Бернд Лено. Вратарят на домакините успя да избие, но топката попадна в краката на Тони Кроос, който не успя да я насочи в мрежата при добавката. 
Постепенно Байер изравни играта и след половин час можеше да поведе. Щефан Кислинг изведе Андре Шюрле в чиста позиция, но от десетина метра нападателят стреля слабо и Мануел Нойер спаси.

Пет минути преди почивката гостите пропуснаха най-чистото си положение. Ариен Робен изведе Марио Гомес в наказателното поле, таранът преодоля вратаря Лено, но Мануел Фридрих изби удара му от голлинията.

След почивката домакините бяха по-активни и заслужено стигнаха до успеха. След пропуски на Щефан Райнарц и Щефан Кислинг Байер все пак стигна до попадение. В 79-ата минута Гонсало Кастро центрира в наказателното поле, Ерен Дердийок върна с глава към Кислинг, който отблизо засече в мрежата за 1:0. В края Карим Белараби реши мача с първото си попадение в Бундеслигата. Той получи пас от Кастро от дясно и от 7-8 метра не пропусна.

Фрайбург се наложи с 2:1 над гостуващия Шалке 04 и с 21 точки се измъкна от дъното на класирането. Домакините записаха първа победа след серия от пет поредни мача. Себастиан Фрайс изведе Фрайбург напред в 18-ата минута с удар от малък ъгъл. В средата на второто полувреме Кирякос Пападопулос повали французина Жонатан Шмид в наказателното поле и Даниел Калигиури удвои от отсъдената дузпа. В 72-ата минута Теему Пуки намали с първото си докосване в мача по-малко от минута, след като влезе като резерва на мястото на Раул. Шалке можеше да изравни, но в 84-ата минута резервата Люис  Холтби нацели гредата.

Три минути по-късно Пападопулос получи втори жълт и червен картон за грубо нарушение срещу Щефан Райзингер и гостите завършиха мача с човек по-малко. Бившият нападател на Левски Гара Дембеле остана резерва за Фрайбург.

Херта прекъсна серия от шест поредни загуби и 12 мача без победа в Бундеслигата след 1:0 срещу гостуващия Вердер Бремен. Единственото попадение за първия успех в първенството от края на октомври насам реализира Никита Рукавиця в 62-ата минута, който вкара от малък ъгъл след подаване на Феликс Бастианс. Така с актив 23 точки столичани се изкачиха на 15-о място.

Кайзерслаутерн прекъсна серия от четири последователни загуби след 0:0 срещу гостуващия Волфсбург. Домакините обаче паднаха на последно място в подреждането с 19 точки, след като нямат победа в последните си 14 мача в Бундеслигата от 22 октомври насам.